Tarife cardiologie
Un consult cardiologic
incepe cu anamneza, o discutie in care medicul va pune intrebari despre istoricul medical si despre simptomele pe care le resimti. Dupa ce a strans informatiile necesare, medicul trece la examinarea clinica. Se va masura pulsul, frecventa cardiaca si tensiunea arteriala. Va fi verificat si pulsul de la nivelul arterelor periferice (de la maini si picioare).
EKG – electrocardiograma
Medicul poate solicita acest tip de investigatie pentru a verifica activitatea electrica a inimii.
Echografie Cardiaca este o metoda noninvaziva folosita pentru a monitoriza sau diagnostica anumite boli de inima. In cadrul unui consult cardiologic aceasta este necesara pentru a evalua atat inima si partile ei, cat si functionalitatea acesteia.
Pentru ecografie, pacientul va sta intins pe spate sau pe o parte. La fel ca o ecografie obisnuita, in cazul ecografiei cardiace imaginile vor fi redate cu ajutorul ultrasunetelor. Acestea vor arata informatii despre dimensiunile cordului, prezenta unor cheaguri de sange, tumori intracardiace, afectiuni valvulare sau congenitale.
Ecografia cardiaca poate fi repetata ori de cate ori este nevoie, nu are contraindicatii sau efecte secundare.
In urma unui consult cadiologic, medicul specialist mai poate solicita investigatii suplimentare precum Holter ECG, ecografie Doppler, ECG de efort, angiografie sau radiografie toracica.
Holterul TA
este un dispozitiv medical care monitorizează valorile tensiunii arteriale la anumite intervale de timp ( în timpul zilei – la fiecare 15 min; iar în timpul nopţii – la interval de 30 min).
Dispozitivul pe care pacientul îl poartă timp de 24 de ore constă într-o manșetă care se atașează pe unul dintre brațe. Manșeta este ataşată de aparatul Holter printr-un furtunaş de cauciuc, pe care pacientul îl poartă în jurul taliei . Dispozitivul
Holter are dimensiunea unui telefon mobil și este ușor de purtat pe tot parcursul zilei, fără a incomoda.